Haber

Fransız basını: Muhafazakar kadınlar Erdoğan’a sırt çevirdi

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri yaklaşırken, dünya basını adayların kazanma olasılıklarını ve seçimin olası sonuçlarını tartışan değerlendirmeler yayınlamaya devam ediyor.

France24 haber sitesinden Shona Bhattacharyya ve Ludovic de Foucaud, “Seçimler yaklaşırken muhafazakar kadınlar Erdoğan’a sırt çeviriyor” başlıklı haberlerinde, “Ekonomik durgunluk devam ederken, genç Türkler iktidardaki AKP’ye hayranlığı azalırken, muhalefet nihayet birleşti. Türkiye’de 14 Mayıs seçimleri belirsiz görünüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan Çoğu zaman seçmenin temel direklerinden biri olan muhafazakar kadınların desteği seçimler yaklaşırken eskisi kadar güçlü değil.

’20 YIL GEÇTİ VE KADINLAR DEĞİŞTİ’

Erdoğan’ın iktidara geldikten sonra “kendini dışlanmış ve hatta ihmal edilmiş hisseden başörtülü muhafazakar kadınlar için bir umut sembolü haline geldiğini” belirten France24, Erdoğan döneminde başörtülü kadınların daha geniş özgürlüklere sahip olduğunu kaydetti. AK Partili Hasret Zengin’in 20 yıl sonra “Kadınlar değişti” sözlerine atıfta bulunan France24, “Erdoğan’ın ilk yıllarında en yılmaz destekçileri olanlar, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde ona sırt çevirebilirler. “

“Kadınlara göre başörtüsü yasağını kaldırmak yetmez”

‘Erdoğan’ın Türk kamuoyuna başörtüsü yasağının kaldırılmasına nasıl yardımcı olduğunu sık sık hatırlattığını’ belirten haber sitesinde, “Erdoğan, kadınlar için seleflerinden çok daha fazlasını yaptığına inanıyor; ancak birçok kadın bu adımın tek başına yeterli olmadığı görüşünde”.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarının “kadının toplumdaki yerine ilişkin klasik bir bakış açısı ortaya koyduğunu” kaydeden France24, Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı kararıyla İstanbul Sözleşmesi’nden çıktığını ve Erdoğan hükümetinin LGBTİ+’lara karşı bir söylem ve politika benimsediğini hatırlattı.

‘Dünün kurbanı bugün baskı uyguluyor’

France24, Erdoğan’ın muhtemelen gelmiş geçmiş en güçlü seçimlerle karşı karşıya olduğunu belirterek, Hasret Zengin’in 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un “kırmızı çizgileri” olduğunu söylediğini, KADEM’in desteklediğini, RTÜK’ün dediğini söyledi. Kızılcık Şerbetine verdiği cezayı da hatırlattı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız platformunun verilerine göre Mart ayında 23 kadının erkek şiddeti sonucu hayatını kaybettiğini belirten haber sitesi, muhafazakar kadınların homojen bir blok olmadığını hatırlattı ve Prof. Esra Özcan’ın sözleri: “AKP muhafazakar kadınların bir kısmını kaybetti sanırım… Genç muhafazakar kadınlar AKP’nin gitmesini istiyor. AKP’nin eski bir kurbandan bugünün zalimine dönüşmesinden büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorlar. Bu kadınlar kendilerini Müslüman olarak tanımlıyor ve Müslümanları zalim olarak görmek istemiyor.”

“ERDOĞAN’A OY VERMEYECEĞİM ÇÜNKÜ KAFANIMLA DÜŞÜNMEYE BAŞLADIM”

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve AK Parti’yi sevdiklerini söyleyen Başakşehirli Ayşe’nin sözleriyle haberlerine başlayan iki gazeteci, yine Ayşe’nin sözleriyle haberlerini noktaladı: “14 Mayıs’ta Erdoğan’a oy vermeyeceğim. Öte yandan habere göre bu, Ayşe’nin muhalefete oy vereceği anlamına gelmiyor. Ayşe ilk kez bu kez oy vermeyeceğini söyledi. (DIŞ HABER) )

haber-camlihemsin.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Beypazarı Evden Eve Nakliyat
Yerinde tv tamiri
Bir çok Teklif Al
Başa dön tuşu