Haber

Kuş yuvası kaçak bina yıkımını durdurdu

Osmangazi Belediyesi kaçak yapılaşma ile mücadelesine ara vermeden devam ediyor. Bursa ovasında kaçak olduğu tespit edilen bir fabrika binasının yıkımı için bölgeye giden belediye ekipleri, iş makineleriyle yıkım çalışmasına başladı. Ancak makine operatörü kaçak yapının kirişlerinden birinde kuş yuvası olduğunu fark etti. Yıkımı hemen durduran ekipler, uzun uğraştan sonra kuş yuvasına zarar vermeden tahliye etti. Daha sonra kaçak yapı yıkıldı.

İsmetiye Mahallesi’nde fabrika binası olarak kullanılmak üzere yapılan binanın kaçak olduğunu belirleyen Osmangazi Belediyesi ekipleri, hukuki süreçlerin ardından yıkım kararını yerine getirmek için bölgeye gitti. Verimli tarım arazileri üzerine kurulan kaçak fabrika binasının yıkımına başlayan belediye ekipleri, iş makinalarını çalıştırmaya başladı. Duvarı yıkmak için kovasını kaldıran iş makinesi operatörü, kirişin ortasında büyük bir kuş yuvası olduğunu fark etti.

MUHAFAZA METAL MUAYENESİ YAPILDI

Kuş yuvasında yumurta veya yumurta kalma ihtimali nedeniyle yıkım durduruldu. İş makinesinin kovasına binen bir misyoner yuvanın içini inceledi. Yavru kuş ve yumurta olmadığı belirlenince yuvaya zarar vermeden uzaklaştırıldı. Yuva yakındaki bir ağaca yerleştirildiği için yıkım devam etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu