Haber

Hatay’da ‘Baraj Patladı’ İddiasını Reddeden: ‘Kaçmayın Hırsızlık Yaparlar!’

Depremin vurduğu Hatay’ın Antakya ilçesinde barajın gece saatlerinde patladığı iddiası kentte paniğe neden oldu. Resmi makamlar iddiayı yalanlarken, bir güvenlik görevlisi vatandaşları ‘hırsızlık yapacaklar, tekrar gelin’ uyarısında bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yerle bir olan ve arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Hatay’ın Antakya ilçesinde dün akşam saatlerinde vatandaşlar arasında ‘barajın patladığı’ iddiası yayıldı.

Gazeteci Murat Ağırel sosyal medya hesabından paylaştı. “Antakya’da çok ilginç bir olay yaşandı. Kurtarma çalışmaları sürerken, baraj patladığı için insanlar bağırarak kaçtı. Bunu gören herkes işini bırakıp yüksek yerlere koşmaya başladı. Polis şimdi anons yapıyor. Çünkü Antakya’da baraj yok… Zor ama sakin olmak lazım’ed.

Güvenlik görevlisi aracıyla alandan ayrılan şahıslar, “Bunun için kaçıyorsan kaçma, çalarlar, yine gel”diye seslendi.

Resmi kurumlardan yalanlama

Hatay Valisi Rahmi Doğan ise sosyal medya hesabından ‘baraj patlaması’ iddiasını yalanladı. Vali Doğan, ‘Yarseli Barajı’nın patladığı haberi tamamen asılsızdır. Barajlarımızda sıkıntı yok. Resmi açıklamalar dışındaki haberlere inanmayın. Hatay ile ilgili haberleri Valiliğimizin haber sitelerinden takip etmenizi tavsiye ederiz. Bazı art niyetli kişiler şehrimiz hakkında asılsız haberler üreterek halkı yanlış yönlendirerek panik havası yaratmaya çalışıyorlar.söz konusu.

Bağlantılar Başkanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. açıklamada “Hatay’da barajın patladığı yönündeki asılsız iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Vatandaşlarımızın manipülatif içeriklere karşı dikkatli olmaları ve doğru bilgiye ulaşmak için resmi kaynakları takip etmeleri rica olunur.söylendi.

haberhorasan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu