Yaşam

Pastane Yolu Tuzlu Kurabiye Tarifi Tarifi, Nasıl Yapılır?

Pastane görgü kuralları tuzlu kurabiye ; Çay saatlerinin, davetlerin ve gün sofralarının vazgeçilmez klasiğidir. Lezzeti ve yendikten sonra damakta bıraktığı tat sayesinde oldukça sevilmektedir. Evde yapılan tuzlu kurabiyeler, pastaneden birden fazla alınanlarla birebir aynı tadı vermiyor.

Bizim için evde yapıp pastaneden alabileceğiniz tuzlu kurabiyelerden daha lezzetli olacak. pastane usulü tuzlu kurabiye Tanımı derledik. İşte evde hızlıca yapabilecekleriniz: pastane usulü tuzlu kurabiyetanım ve ipuçları…

PASTA YÖNTEMİ TUZLU KURABİYE TARİFİ

Pastane usulü tuzlu kurabiye Lezzeti tereyağından gelir. Tereyağını eritip köpüğünü alarak sadeyağ elde edebilirsiniz. Pastane usulü tuzlu kurabiye Hamura lezzetini veren mahlep, yemeğin bir diğer sırrıdır. mahlep ile yapılan pastane yolu tuzlu kurabiye farklı bir tat olacak. Mahlep kullanmayı tercih etmeyenler dilerlerse mahlebi tanımdan çıkarabilirler. Pastane usulü tuzlu kurabiyelerin bir diğer püf noktasıdır. hamuru yoğurduktan sonra dinlendirmektir. Bu sayede hamurun içindeki malzemeler lezzetini ortaya çıkaracaktır. Hamurun gevşemesine ve açılmasına yardımcı olacaktır.

HAZIRLIK SÜRESİ: 40 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 35 DAKİKA

Pastane usulü tuzlu kurabiye tanımı için gereçler;

  • 3 su bardağı un,
  • 200 gram tereyağı,
  • 3 yemek kaşığı yoğurt (oda sıcaklığında),
  • 1,5 çay kaşığı sirke,
  • 1 tatlı kaşığı mahlep,
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı kabartma tozu,
  • 1 çay kaşığı tuz,

Yukarıdaki için;

  • 1 yumurta sarısı,
  • 1 çay kaşığı yoğurt,
  • Çörek otu, Susam

Tuzlu kurabiye için pastane adabı nasıl tanımlanır?

  1. Tereyağını bir sos tavasına alıp en kısık ateşte hiç karıştırmadan eritin.
  2. Tereyağı eridikten sonra altını kapatın. Üzerinde oluşan köpükleri dikkatlice bir kaba alın.
  3. Kalan yağı bir kaba alıp oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.
  4. Mahlebi tanesini havana alıp toz haline gelinceye kadar ezin.
  5. Ayrı bir kaseye un, yoğurt, sirke, kabartma tozu, tuz ve mahlebi ekleyip güzelce karıştırın.
  6. Oda sıcaklığına gelen sade yağı ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  7. Hamur iyice karışıp birleştiğinde iki veya üç dakika daha yoğurun.
  8. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru buzdolabında 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

  1. Fırını 180 derecede alt üst açın.
  2. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinizi hazırlayın.
  3. Dinlenen hamurları buzdolabından çıkarıp tezgaha alın.
  4. Hamuru merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın.
  5. İster kalıp yardımı ile şekillendirin, ister elinizle şekillendirin.
  6. sen yaptın pastane tuzlu kurabiyeBunları fırın tepsisine dizin.
  7. Yumurta sarısı ve yoğurdu bir kapta karıştırın.
  8. bu karışım pastane yolu tuzlu kurabiyekollarına sür.
  9. Üzerine çörek otu ve susam serpip fırına verin.
  10. 30 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu